Bekijk hier ons gehele Isostar assortiment

Isostar filosofie

De antidoping belofte


Isostar filosofie

Identiteit
 
Vanaf de oprichting in 1977 zet Isostar zich dag na dag in om sportbeoefenaars van elk niveau zo goed mogelijk bij te staan door ze de beste sportvoedings oplossingen aan te bieden. Na ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek in sportvoeding gevoerd door het ‘Onderzoekscentrum voor Voeding’ aan de Universiteit van Limburg in Maastricht (Nederland), 
beschikt Isostar voortaan over een eigen comité experts in sportgeneeskunde,
voert Isostar studies over producten en sportieve prestaties met de beste Europese sportlaboratoria.
 
Die studies monden regelmatig uit in de formulering van nieuwe, steeds krachtigere producten als aanvulling op een evenwichtige voeding. Die is onmisbaar voor de sporter om in gezonde conditie te blijven, een absolute voorwaarde om goede prestaties neer te zetten. 
Tegelijk is Isostar het eerste merk dat de invoering van een echt antidoping charter kan bekendmaken.  
 
Historiek
 
ISOSTAR, baanbrekend in sportvoeding : 
Isostar werd gelanceerd in Zwitserland in 1977 als eerste sportdrank speciaal ontworpen om in te spelen op de voedingsbehoeften van atleten. 
 
ISOSTAR, Europees expert van formaat : 
Met meer dan 33 jaar ervaring in sportvoeding zet Isostar zijn inspanningen in dit domein verder en wordt het erkend als Europees marktleider. De sterke vraag van atleten heeft de distributie van Isostar producten in de meeste Europese landen* aangewakkerd en het merk is momenteel nog in volle expansie. 
 
Onze waarden
 
ISOSTAR, wetenschappelijke expertise ten dienste van sportlui : 
Isostar wil zijn gamma constant aanpassen aan de voedingsbehoeften van alle sporters en verbetert onophoudelijk de samenstelling van zijn producten. Het is daarbij de bedoeling optimaal op de behoeften van de atleten in te spelen voor, tijdens en na de inspanning. 
 
Het huidige gamma Isostar producten is het resultaat van 29 jaar ervaring en wetenschappelijk onderzoek dat zich concentreert op de vraag naar aangepaste vloeistof en energietoevoer van sportlui. 
 
In samenwerking met experts gespecialiseerd in sportwetenschappen zetten onze teams actief in onderzoek en ontwikkeling hun inspanningen verder om specifieke innoverende producten op de markt te brengen waarvan de klinische tests bewijzen dat ze een positieve invloed hebben op de sportprestaties. 
 
Onze knowhow
 
Uit klinische tests is gebleken dat de samenstelling van Isostar doeltreffend is voor de sportprestaties. Isostar investeert onophoudelijk in ontwikkeling en onderzoek om de formulering ervan continu te verbeteren.
Global
 
 
Isostar contract – Een exclusief antidoping charter 
 
Om u steeds mooiste, de beste, de meest aangrijpende overwinning te bezorgen introduceert Isostar zijn charter "Isostar Quality Contract". Wij zijn bijzonder trots u dit charter te kunnen voorstellen. 
Het behartigt de echte sportieve waarden en we hopen er alle sporters een gezond moreel besef mee bij te brengen. 
 
Dit Isostar Quality Contract weerspiegelt onze deontologie, zowel in onze producten als in onze acties op het terrein. 
Momenteel zijn wij het eerste merk dat een krachtig standpunt inneemt ten voordele van de strijd tegen doping. 
 
Concreet bestaat onze actie uit een reeks kwaliteitsmaatregelen die Isostar al jarenlang toepast. 
 
Engagement 1 : Isostar houdt zich strikt aan de regels die door het WAA (World Anti-Doping Agency) worden aanbevolen en leeft de specifieke nationale regelgevingen in dit domein na.
Engagement 2 : Isostar produceert zijn ingrediënten en producten in fabrieken die gegarandeerd geen verboden of stimulerende stoffen gebruiken.
Engagement 3 : Isostar gebruikt uitsluitend voedingsingrediënten bij de fabricage van zijn producten.
Engagement 4 : De producten van Isostar worden regelmatig gecontroleerd en geanalyseerd door onafhankelijke en erkende laboratoria.
Engagement 5 : Er worden monsters van deze producten bewaard tot één jaar na hun vervaldatum.
 
Dit is het kwaliteitscontract dat wij sluiten met de consument met het oog op een ‘cleane’ sport. 
Vanaf 2006 zijn alle Isostar producten gewaarborgd door het logo "Isostar Quality Contract".