Bekijk hier ons gehele assortiment Powerbar.

De PowerBar Geschiedenis

Hoe het allemaal is begonnen

Een marathonloper uit Canada verloor in 1983 slechts enkele kilometers voor de finish de leiding, toen zijn lichaam geen energie meer had. Deze ervaring greep hem zo aan, dat hij een oplossing moest vinden. Hij mengde enkele en meervoudige koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen en andere ingrediënten samen en vormde daaruit de eerste PowerBars.

Na 3 jaar en het bereiden van honderden repen van verschillende samenstelling, was een unieke vetarme reep met een perfecte balans van koolhydraten, vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten een feit. Sportvrienden testten de reep en merkten een aantoonbare verbetering van de prestaties. De repen werden al snel onmisbaar onder top wielrenners, atleten en triatleten. Hun gebruik verspreidde al snel naar andere sporten. De vraag naar PowerBar groeide zo snel, dat de PowerBar producten nu gedistribueerd worden in meer dan 40 landen. Het merk PowerBar is een synoniem geworden voor voeding, energie en optimale prestatie.

Powerbar is sponsor van vele teams sporters en evenementen.


PowerBar Official Supplier Omega Pharma-Quickstep.
PowerBar is official supplier van het Omega Pharma-Quickstep Cycling Team. PowerBar zorgt er mede voor dat toprenners zoals Tom Boonen, Tony Martin, Sylvain Chavanel en Niki Terpstra optimaal kunnen presteren!


De marathon loper Haile Gebrselassie en de Nederlandse TVM schaatsploeg met gouden medaille winnaars Sven Kramer en Ireen Wüst.