Bekijk hier ons gehele Wcup assortiment.

 

Wie of wat is WCUP ?

WCUP SPORTVOEDING is een Belgisch gamma, wetenschappelijk samengestelde sportvoedingsproducten, te gebruiken zowel voor, tijdens als na de training of competitie. 

Sinds zijn lancering in 1994 is het WCUP gamma een gevestigde waarde voor zowel nationale als internationale atleten van verschillende niveau's.

Aan het hoofd van het voortdurend groeiende bedrijf en tevens het brein achter de ontwikkeling van de WCUP producten, staat Mevrouw Anita Van Genechten . Gedurende 8 jaar gaf zij les en deed wetenschappelijk onderzoek aan het Limburgs Universitair Centrum van Diepenbeek. In 1985 promoveerde zij aan de KUL als Doctor in de wetenschappen. Daarna volgde een carrière in de farmaceutische industrie

De  Missie van Wcup:

Producten ontwikkelen die werken en aangepast zijn aan de basis voedingsbehoefte van de sporter zowel op het vlak van voorbereiding, prestatie en recuperatie en dit met het ultieme doel de sportprestatie te verbeteren. Tevens geven zij de sporter de garantie dat alle WCUP producten vrij zijn van verboden substanties en zonder enig gevaar op positieve dopingstesten kunnen gebruikt worden.

De Evolutie

Het verhaal van WCUP begon in 1994.

"Als je zware inspanningen doet, maak je veel melkzuur aan. De opstapeling hiervan in de spierweefsels is de oorzaak van spierverzuring. Ons lichaam beschikt over een eigen ontzuringssysteem, maar voor die verzuring helemaal uit de benen is, moet je rekenen op zo'n 72 uur. Sporters hebben meestal niet zoveel geduld. Onvoldoende rust leidt tot chronische verzuring, waardoor je sneller spierblessures krijgt, sneller moe wordt, de recuperatie trager verloopt en de prestaties verminderen. Voldoende redenen dus om het lichaam een handje toe te steken. Zo groeide het idee om een sportdrank te ontwikkelen die de verzuring sneller uit het lichaam werkt." zo staat er te lezen op de site van Wcup.

WCUP SPORTS DRINK verschilt van de concurrentie doordat deze drank niet zuur is. Anderen voegen citroenzuur toe om de houdbaarheid te verlengen en de smaak te verbeteren. Het leek wcup niet logisch dat sporters die trainen tegen verzuring, tijdens en na de inspanning ook nog zure dranken drinken. Die extra zuren zorgen voor een extra belasting van het ontzuringssysteem van het lichaam. Bovendien sukkelen de meeste sporters hierdoor met maagpijn. De dranken van Wcup heeft een neutrale zuurtegraad (pH=7.2). Tevens zitten er extra stoffen in om de zuren te neutraliseren waardoor WCUP SPORTS DRINK ook zeer goed te verdragen is onder inspanning.

 

José De Cauwer had in 1994 het drankje als eerste mee naar de Tour in Frankrijk. De reacties waren zeer positief: het zware gevoel was inderdaad uit de benen, maar het was amper te drinken. Aan de smaak hebben we intussen hard gewerkt.

Sindsdien is WCUP enorm gegroeid met een uitbreiding van het productengamma tot momenteel 14 producten, bestaande uit dorstlessers, energiebars, energiegels en recuperatieproducten. 

Deze groei heeft uiteindelijk geleid tot een noodgedwongen uitbreiding van de bedrijfsgebouwen in oktober 2003 naar Tessenderlo.